Ultrahang vizsgálatok

Az ultrahang vizsgálatok teljesen biztonságos, sugárterhelés nélküli diagnosztikai eljárások, amelyek nem csak gyors eredményt adnak, de szükség esetén többször is megismételhetőek. A nőgyógyászati szakrendelés során használatukkal megállapíthatóak a különböző szervi elváltozások, előzetesen felmérhetőek és ezáltal csökkenthetők is a műtéti beavatkozások kockázatai.

hasi- és kismedence ultrahang elvégzésével nőgyógyász szakorvosaink választ kaphatnak az olyan kellemetlen tünetek kiváltó okaira, mint a bizonytalan eredetű hasi panaszok, vérzési rendellenességektartós hasi fájdalmak vagy görcsök, vizelési panaszok. A vizsgálat során a rekeszizomtól egészen a szeméremcsontig megvizsgáljuk a női belső nemi szervek (méh és petefészkek), valamint a húgyhólyag állapotát. A szervek méretbeli elváltozásai, szerkezeti eltérései és fejlődési rendellenességei éppúgy láthatóak, mint a ciszták, kövek, tályogok, jóindulatú zsír- és izomdaganatok, rosszindulatú tumorok, valamint a hasüregi folyadék.

Az emlő ultrahang egyik nagy előnye, hogy már egészen fiatal korban el lehet végezni, mivel nem terheli semmilyen sugárzással a szervezetet. Ezen alkalmakkor nem csak a melleket, hanem a hónalj árkot is tüzetesen át lehet vizsgálni. Az emlő ultrahang révén nem csak a kóros elváltozásokról kaphatunk információt. A mellekben vagy a hónalj árkokban fellelhető nem rosszindulatú szövetnövedékek és a folyadékkal telt ciszták is jól kivehetőek.

A  hüvelyi ultrahang vizsgálaton a hasi ultrahanggal ellentétben üres húgyhólyaggal javasolt megjelenni a megfelelő képminőség érdekében. A vizsgálatnak köszönhetően a méhizomzat, a méhnyálkahártya állapota, valamint a gyulladásos, daganatos elváltozások – polip, mióma – is láthatóvá válnak. A petefészkek ultrahangos képe a peteérésről, tüszőrepedésről, cisztákról, hormonzavarokról illetve egyéb jó – és rosszindulatú elváltozásokról egyaránt tájékoztat.

magzati ultrahang elsődleges célja hogy minél előbb és minél nagyobb pontossággal kiszűrje a magzati rendellenességeket, valamint az anya egészségi állapotára is fényt derítsen. A rendszeres képalkotó vizsgálatok alkalmával nyomon tudjuk követni a magzat érettségét, méretének változásait, a méhen belüli elhelyezkedését, idővel megtudjuk állapítani a nemét, és az esetleges fejlődési rendellenességeket is ki tudjuk szűrni.

Nőgyógyászati ultrahang vizsgálatainkkal kapcsolatosan forduljon bizalommal szakorvosainkhoz az alábbi kérdésekben:

Tisztelt Ügyfeleink!

Tekintettel a Magyarországon kialakult járványügyi helyzetre az EMMI rendeletei alapján a Medicover Zrt Egészségközpontjaiban felfüggesztésre kerülnek a nem akut fekvőbeteg ellátások.

A folyamatban lévő műtétek átszervezésével kapcsolatban munkatársaink tájékoztatják az ügyfeleinket.

A járóbeteg szakellátáson az akut eseteket ellátjuk a felső légúti és/vagy lázas esetek kivételével.

Kérjük Önöket, hogy saját és embertársaik érdekében fenti intézkedéseinket fogadják megértéssel. Kérjük, hogy felelősségteljes magatartást tanúsítva működjenek együtt munkatársainkkal saját és betegtársaik egészségének védelmében! 
  1. A Call Center a bejelentkező ügyfelekkel járványügyi szakemberek által összeállított, az NKK eljárásrendnek megfelelő kérdéssort tesz fel a lehetséges fertőzött esetek kiszűrése érdekében.     
  2. Amennyiben fertőzöttség gyanúja merül fel, tájékoztatjuk ügyfelünket, hogy hívja fel a területileg illetékes sürgősségi háziorvosi ügyeletet vagy az Országos Mentőszolgálatot, mivel az Országos Tisztifőorvos szakmai útmutatója alapján a betegeket első körben otthonukban kell ellátni.
  3. Az ügyfelek egészségügyi központjainkba kizárólag Call Centeren keresztüli előjegyzés alapján érkezhetnek. 
  4. A recepció elutasítja azokat a ügyfeleinket, akik előjegyzés nélkül érkeznek, vagy érkezéskor influenza-szerű tüneteket mutatnak. Az érvényes központi járványügyi utasítások értelmében ezeket az ügyfeleket, amennyiben gyanús esetnek minősülnek a kikérdezés után elkülönítjük, és a járványügyi központtal történő egyeztetés alapján, a mentőszolgálat segítségével további kivizsgálásra a járványügyi központba irányítjuk. 

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      

Medicover
close-link