Szülés utáni problémák

A baba világra hozatala hatalmas erőt és rengeteg energiát kíván az anyukától, ami a testet kisebb-nagyobb mértékben megterheli. A szülés után jelentkező problémák azonban az esetek többségében csak átmenetiek, a test szülés utáni regenerációja révén idővel maguktól rendeződnek, illetve szükség esetén szakszerű kezeléssel hatékonyan orvosolhatóak.

Inkontinencia

Mind hüvelyi, mind a császármetszéssel történő szülés után gyakori panasz a vizelet csepegése, az úgynevezett stressz inkontinencia. Az inkontinencia e típusánál jellemzően a hasűri nyomás fokozódása esetén (tüsszentés, emelés, köhögés) történik a vizelet szivárgás. Hátterében a csökkent záróizom működés áll, amit a kötőszövetek megnyúlása eredményez. Ez az állapot gyakran csak átmeneti a szülés után, ha azonban hosszú ideje fennáll, érdemes urológus szakorvost felkeresni. Enyhébb esetekben segíthet az intimtorna, középsúlyos esetekben pedig a hólyagnyakat megemelő szalag behelyezése (TOT műtét) jelenthet megoldást.

Aranyér

Aranyérrel sok esetben már a terhesség alatt is küzdenek a kismamák. A méh a benne növekvő magzattal ugyanis egyre nagyobb nyomást gyakorol a vénákra, aminek következtében vérpangás alakul ki a végbél körüli erekben és megjelennek az aranyeres csomók. A szülés közben bekövetkező hasprés pedig tovább növeli a kialakulás lehetőségét. Ha az aranyeres csomók a szülést követően, konzervatív kezelés nyomán sem húzódnak vissza, a műtéti eltávolítás segíthet a gyógyulásban. Előrehaladott esetben a körkörös nyálkahártya-kimetszés (Longo műtét) javasolt, ahol a gyógyulási idő az eljárásnak köszönhetően jóval rövidebb, mint hagyományos műtéti kimetszés esetén.

Szülés utáni problémák - Medicover Nőgyógyászati Centrum

Visszerek

A várandósság alatt a szervezet jóval nagyobb mennyiségű vért termel a baba fejlődésének biztosítására. Ez a megnövekedett nyomás nagy megterhelést jelent az erek számára, ami a láb esetén látványosan kidudorodó visszerek megjelenését eredményezheti. Ezek sok esetben szülés után visszahúzódnak. Mivel a kitágult visszerek egészségügyi kockázatot is rejtenek, abban az esetben, ha a szülés után több hónappal is megmaradnak, javasolt szakorvosi segítséget kérni a kezeléshez. A Medicover Kórházban is elérhető lézeres visszérműtét korszerű és hatékony megoldást nyújt a problémára.

Szoptatás idején gyakori a bakteriális eredetű emlőgyulladás (mastitis) kialakulása, melyet a nőgyógyász szakorvos antibiotikumos kúrával hatékonyan kezelhet.

Nőgyógyászati centrumunkban magasan képzett nőgyógyászokból, urológusokból, proktológusokból és érsebészekből álló felkészült orvosi team áll rendelkezésére, legyen szó bármely szülés utáni problémáról:

Tisztelt Ügyfeleink,

tájékoztatjuk Önöket, hogy Klinikáink augusztus 20-án és 21-én zárva tartanak.

Üdvözlettel:
​Medicover
close-link

Tisztelt Ügyfeleink,

tájékoztatjuk Önöket, hogy Klinikáink augusztus 20-án és 21-én zárva tartanak.

Üdvözlettel:
​Medicover
close-link