Nőgyógyászati szakrendelés

Nőgyógyászhoz a nők többsége csak panasz esetén fordul, holott a megelőzésben is nagyon fontos szerep jut a teljes körű, lelkiismeretes kivizsgálásnak.

A női anatómia, az alsó húgyutak, a nemi szervek és a végbélnyílás egymáshoz viszonyított közelsége, jóval hajlamosabbá tesz a fertőződések kialakulására, amik akár évekig is tünetmentesek maradhatnak. Akár a hüvelyben és annak környékén alap esetben is megtalálható mikroorganizmusok kóros elszaporodása is elég lehet ahhoz, hogy gyulladást okozzanak. A gyulladás tartós jelenléte pedig hosszú távon akár meddőséghez is vezethet.

vAz alapos nőgyógyászati vizsgálat akár panasszal, vagy panaszmentesen történik, lehetővé teszi ezen krónikus gyulladások, gombás, bakteriális, vírusos, vagy parazitás fertőzések, méhben kialakult a miómák, ciszták, vagy a policisztás ovárium szindróma (PCOS) és egyéb nőgyógyászati elváltozások diagnosztizálását. Olyan komoly kórképek időbeni felismeréséhez is hozzájárul, mint a mell-, a petefészek-, a méh- és a méhnyak rák, amik időben felfedezve jó eséllyel
gyógyíthatók.

Klinikáinkon tapasztalt, türelmes nőgyógyász szakorvosainkhoz az alábbi problémák bármelyikével bizalommal fordulhat: