Női inkontinencia

Az akarattól függetlenül történő vizeletvesztés, más néven inkontinencia olyan vizelettartási probléma, mely hazánkban több mint félmillió embert érint. Ugyan a női inkontinencia az esetek többségében gyógyítható, a páciensek gyakran a szégyenérzet miatt nem mernek megoldást keresni, illetve szakemberhez fordulni. Többnyire elterjedt az a nézet, hogy a női inkontinencia betéttel kezelhető. Használata csak félmegoldás, ugyanis attól hogy a fehérnemű nem nedvesedik át, a tünetek nem múlnak el és a kellemetlen vizeletcsepegés továbbra is fennáll. Amennyiben hosszabb ideje tartó vizeletcsepegést tapasztal, nőgyógyászati centrumunk, női vizelési panaszokra specializálódott urológusa a legnagyobb diszkréció mellett fogadja Önt.

A vizsgálatot a páciens alapos kikérdezésén – mióta észlelhető a vizeletvesztés, mennyire erőteljes a vizelési inger, mennyi vizelet távozik, stb. – túl indokolt esetben további vizsgálatok (hüvely-, vizelet, illetve vérvizsgálat, egyes esetekben hólyagtükrözés és urodinamikai mérés) követhetik.

Az inkontinencia súlyosabb betegség tüneteként is jelentkezhet, ezért kiemelten fontos, hogy a pácienst  a szorongás és a szégyenérzet ne tartsa vissza a vizsgálattól.

Az akaratlan vizeletcsepegés sikeresen gyógyítható. Enyhébb esetekben a gyógyszeres kezelés, gyógytorna, illetve intim torna is hatékony lehet. Amennyiben a  stressz inkontinencia (erőlködés – emelés, tüsszentés – hatására bekövetkező vizeletvesztés) foka eléri a középsúlyos állapotot, anti inkontinencia (TOT) műtét szükséges a vizeletcsepegés teljes vagy részleges megszüntetésére.

A TOT műtét az esetek túlnyomó többségében sikeres a vizeletcsepegés megszüntetését illetően.

Inkontinencia esetén forduljon bizalommal urológus szakorvosainkhoz az alábbi kérdésekben:

Tisztelt Ügyfeleink,

tájékoztatjuk Önöket, hogy Klinikáink augusztus 20-án és 21-én zárva tartanak.

Üdvözlettel:
​Medicover
close-link

Tisztelt Ügyfeleink,

tájékoztatjuk Önöket, hogy Klinikáink augusztus 20-án és 21-én zárva tartanak.

Üdvözlettel:
​Medicover
close-link