Meddőségi vizsgálatok

Napjainkban egyre gyakrabban fordul elő, hogy hosszas próbálkozás után sem jön a baba. Ennek számos oka lehet mindkét fél esetén, a környezeti és pszichés hatásoktól kezdve a szervi, hormonális, immunológiai vagy genetikai okokig. Emiatt a meddőség pontos okának meghatározásához több tényező egyidejű vizsgálata szükséges.

A meddőség ugyan nem korfüggő, azonban bizonyos idő eltelte után ajánlott a kivizsgálás, ha nem történik meg a fogantatás. A meddőségi okok felderítése nők esetében 35 év alatt akkor ajánlott, ha a várandósság 1 év után sem következik be, 35 év felett azonban már 6 hónap után javasolt. Férfiaknál 30 éves kor felett romolhat a hímivarsejtek mozgékonysága és csökken a megtermékenyítésre alkalmas sejtek száma, így javasolt lehet a kivizsgálás.

meddőség okainak felderítése azért is fontos, mert a vizsgálatok során fény derülhet olyan krónikus betegségre, ami kezelés nélkül hosszú távon is befolyásolhatja az életminőséget. Ilyen lehet például a pajzsmirigy alul-, vagy túlműködése, az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség, vagy a fokozott véralvadási hajlam is.

Meddőség gyanúja esetén keresse fel Nőgyógyászati Centrumunkat ahol az alábbi meddőségi vizsgálatok érhetők el:

Tisztelt Ügyfeleink,

tájékoztatjuk Önöket, hogy Klinikáink augusztus 20-án és 21-én zárva tartanak.

Üdvözlettel:
​Medicover
close-link

Tisztelt Ügyfeleink,

tájékoztatjuk Önöket, hogy Klinikáink augusztus 20-án és 21-én zárva tartanak.

Üdvözlettel:
​Medicover
close-link