Családtervezés

A családtervezés lényege a fogantatásra való tudatos felkészülés. Ez magában foglalja az előzetes fizikális állapotfelmérést mindkét leendő szülő részéről, a rutin vizsgálatokat, valamint a fogamzást akadályozó probléma felismerése esetén a szükséges kezeléseket is.

A tudatos családtervezés célja, hogy megfelelő feltételeket teremtsünk a fogantatáshoz és minimálisra csökkenthessük a terhesség során kialakuló komplikációk, valamint a vetélés, illetve a koraszülés lehetőségét.

A családtervezés folyamata egy személyes konzultációval indul, ahol a szakorvos részletesen kikérdezi a pár mindkét tagját korábbi betegségeikről, esetleges vetélésről, valamint családjukban előfordult betegségekről (pl. pajzsmirigy problémáktrombózis, daganatos megbetegedések), így a szükséges állapotfelmérő vizsgálatokat célzottabban tudja meghatározni. Ezek a betegségek ugyanis akár a fogantatás sikerét is befolyásolhatják.

Az állapotfelmérő vizsgálatok keretében sor kerül általános nőgyógyászati szakvizsgálatra, valamint urológiai kivizsgálásra is, hogy a szakorvos az eredmények tükrében pontos képet kapjon arról, hogy nincs-e akadálya a fogantatásnak és a magzat egészséges fejlődésének. Ha bármilyen elváltozás, kóros állapot, vagy betegség merül fel (pl. endometriózismióma, polipok, PCOSinzulinrezisztenciahere betegségekmerevedési zavar), ami befolyásolhatja a fogantatás sikerességét, azokra szakorvosaink kezelési tervet javasolnak. A sikeres terápiát követően pedig minden akadály elhárul a problémamentes gyermekvállalás elől.

Családtervezés - Medicover Nőgyógyászati Centrum

Szakorvosaink a családtervezés keretében az alábbiakban nyújtanak segítséget:

Tisztelt Ügyfeleink,

tájékoztatjuk Önöket, hogy Klinikáink augusztus 20-án és 21-én zárva tartanak.

Üdvözlettel:
​Medicover
close-link

Tisztelt Ügyfeleink,

tájékoztatjuk Önöket, hogy Klinikáink augusztus 20-án és 21-én zárva tartanak.

Üdvözlettel:
​Medicover
close-link